Leestijd: 2 minuten

Citytrips, een (lang) weekend naar een stad. Ik ben er dol op. Elke stad heeft haar eigen sfeer, eigen kleuren en eigen uitstraling. Het liefst loop ik door een stad met oude gebouwen omdat ik houd van de architectuur ‘van toen’. De vormgeving, de uitstraling en de creativiteit van oude panden vind ik vaak fascinerend.
Ik heb al heel wat citytrips gedaan, Parijs en Barcelona zijn mijn lievelingssteden. De geuren, kleuren en architectuur van deze steden blijven mij boeien, elke keer opnieuw.  Zo vind ik de Mercat La Boqueria aan La Rambla zo prachtig en volgens mijn vader had ik dat als klein meisje al.
Het kan ook bijna geen toeval zijn dat  in zowel Parijs als in Barcelona een museum is waar het werk van picasso te bewonderen is. Een meer dan facinerend kunstenaar.


Antwerpen

Afgelopen weekend was ik in Antwerpen, midden in de ‘diamantwijk’. Antwerpen was een fantastische ervaring vol cultuur, architectuur, gastronomie en shopping. En weer volop inspiratie opgedaan.
De Diamantwijk in Antwerpen, staat wereldwijd bekend als een van de belangrijkste centra van de diamanthandel. Hier bevindt zich een geconcentreerd cluster van diamantbedrijven, waaronder handelaren, slijpers, juweliers en andere professionals uit de diamantindustrie. Antwerpen heeft een lange geschiedenis als het gaat om diamanthandel en is vaak aangeduid als het ‘Wereldcentrum van de Diamant’.

De diamantindustrie in Antwerpen heeft historisch gezien een sterke connectie met de Joodse gemeenschap. De aanwezigheid van Joodse diamantairs, handelaren en ambachtslieden in de Diamantwijk van Antwerpen heeft diepe historische wortels. Gedurende vele decennia hebben Joodse families een belangrijke rol gespeeld in de diamanthandel en -industrie in Antwerpen.

Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog hebben veel overlevenden van de Holocaust, met name uit Oost-Europa, hun weg gevonden naar Antwerpen en hebben ze de diamanthandel nieuw leven ingeblazen. De Joodse gemeenschap heeft sindsdien een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succes en de groei van de diamantindustrie in Antwerpen.

Lees ook mijn blog Oude Liefde

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.