BLOG

VisualXXPression

Online informatie &
inspireratie

Delen en reflecteren

BLOG

VISUALXXPRESSION

Online informatie &
inspireratie

Delen en reflecteren

Homepage

Homepage
Homepage

Een homepage of homepagina is de eerste pagina op een website, deze pagina geeft aan waar de site over gaat, wat je aanbiedt en voor wie, waar informatie over specifieke onderwerpen te vinden is, hoe de website is ingedeeld en nodigt uit tot het verkennen van de andere pagina’s. Tot slot moet je bezoekers leiden naar de juiste content. Een homepage is niet te verwarren met een landingspagina.

Wat staat er op een homepagina
  • Je homepagina is de samenvatting van je website.
  • Vertel in een paar zinnen wat je doet.
  • Call to action: Wat wil je dat mensen doen op je site?
  • Communiceer met met een duidelijk menu.
  • Benoem het probleem of de wens van je bezoeker.

Op je homepage bied je de oplossing voor het probleem, de behoefte van je potentiele klant.

Maak je website persoonlijk, begin al op je homepagina

Naam van de homepage

Vaak zie je in het menu van een website home of homepage, zelf geef ik de homepagina een eigen naam, namenlijk de naam van het bedrijf. Google komt 100den homepagina’s tegen en dus onderscheid je je niet met die naam en word je niet gevonden op die naam, met je bedrijfsnaam wel.
Zo staat er in mijn menu VisualXXPression en geen home of homepage. Tevens staat er meestal links van de menubalk een bedrijfslogo welke ook naar de homepagina gaat.

Lees hier de blog over landingspagina

 


Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Landingspagina

Wat is het verschil tussen landingspagina en homepage?

De opbouw van een homepage is anders dan die van een traditionele landingspagina. Dat verschil heeft te maken met de doelen van deze pagina’s: homepages zijn uitnodigend van aard en stimuleren browse-gedrag, terwijl landingspagina’s zich focussen op het direct genereren van conversies (het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat: een aankoop bij een webwinkel, het afsluiten van een telefoonabonnement of het het laten maken van een website).

Een landingspagina is de pagina binnen jouw website waar bezoekers op terecht komen wanneer ze op een reclame of campagne klikken. Je kunt verschillende landingspagina’s hebben met verschillende doelen. Zo kun je als doel hebben dat bezoekers zich inschrijven voor een nieuwsbrief of daadwerkelijk iets kopen.

Je richt deze pagina in om gevonden te worden in zoekmachines zodat zoekers op je pagina kunnen landen. 

De inhoud van de pagina sluit direct aan op de advertentie met dus als doel leads te genereren. Dit soort pagina kan geheel op zichzelf staan of deel uitmaken van een website.

Wat is een goede landingspagina?

Goede landingspagina’s zijn duidelijk van karakter en hebben geen storende of afleidende elementen. Er mag immers niet worden afgeweken van het doel: bezoekers stimuleren om een bepaalde actie uit te voeren. Houd in gedachten dat je de bezoeker op jouw landingspagina biedt waar ze voor komen.

De beste opbouw voor een landingspagina
  1. Een pakkende titel.
  2. Een korte, heldere beschrijving waarin je bezoekers duidelijk uitlegt om welk aanbod het gaat en waarom dat aanbod bijzonder is. Denk eraan ook de prijzen te noemen.
  3. Een paar goede foto’s of icons.
  4. Een aansporende call to action.
Hoeveel woorden moet een landingspagina hebben?

Landingspagina’s: circa 500 – 1.000 woorden, waarin je de hoofdzoekterm 5 à 6 x laat voorkomen en gebruik maakt van een aantal aanvullende zoektermen. Zorg er in alle SEO teksten voor dat de inhoud altijd leidend is, boven het geadviseerde aantal woorden.
De pagina bevat in principe alles wat nodig is om dit doel te bereiken. Gebruikers hoeven de pagina niet te verlaten en worden ook nergens op de pagina ergens anders heen gestuurd.

 


Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

A Lifetime

Een nieuwe dag een nieuwe visuele uitdaging bij VisualXXPression. Als je voor een klant ongeveer 20 keer per jaar de vormgeving van een mailing mag doen moet je er voor waken dat niet al je ontwerpen op elkaar gaan lijken. Een goede samenwerking met een klant is natuurlijk altijd belangrijk, maar als je al lang met elkaar samen werkt helemaal.
Zo moeten beide partijen openstaan voor verandering/vernieuwing, met Tilly’s/TCi werkt dat heel goed. We kennen elkaar ook al ‘a lifetime’ en hebben aan een half woord genoeg. Ik denk dan ook dat we nog heel veel leuke creatieve layouts zullen maken samen.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

SSL certificaat en https

Als je op beveiligde websites komt zie je een groen slotje. Dat wekt vertrouwen. Waar beveiligde sites eerst nog een uitzondering waren, is het nu al heel normaal. Zeker nu de AVG van toepassing zal zijn vind ik het een must je website veilig te maken. Dat vindt Google ook, dus met een een beveiligde site kom je hoger in de ranking bij Google.
Een beveiligde https verbinding met een SSL certificaat versleutelt alle informatie die heen en weer gaat tussen de browser van de bezoeker van een website en de server waar die website gehost wordt. Daardoor kan de informatie onderweg niet onderschept worden. Het is daarom van belang dat je voor een hosting provider kiest die een SSL certificaat aanbiedt.

De site van VisualXXPression is natuurlijk overgezet naar een beveiligde verbinding, omdat ik veiligheid belangrijk vind.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Inspiratie

Zittend in de namiddagzon blader ik in een tijdschrift. Als tijdschriftenvormgever zie ik niet alleen de foto’s, ik zie vooral typografie. Spelende letters die samen een tekst vormen. Kapitalen en onderkasten die elkaar afwisselen in de layout. Ik scheur een pagina die me raakt uit het tijdschrift, dat doe ik nog 2 keer. Ik voel mijn vingers jeuken en er zit niets anders op dan het tijdschrift weg te leggen, uit mijn luie stoel te komen en samen met mijn cola naar binnen te gaan en achter mijn MacBook plaats te nemen.

Ik ben bezig met een nieuwe website voor AnimalDent en de typografische inspiratie die ik net heb opgedaan breng ik tot leven. Ook mijn eigen website vul ik aan met een typografisch beeld.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.