BLOG

VisualXXPression

Online Informatie &
inspireratie

Delen en reflecteren

BLOG

VISUALXXPRESSION

Online Informatie &
inspireratie

Delen en reflecteren

A Lifetime

Een nieuwe dag een nieuwe visuele uitdaging bij VisualXXPression. Als je voor een klant ongeveer 20 keer per jaar de vormgeving van een mailing mag doen moet je er voor waken dat niet al je ontwerpen op elkaar gaan lijken. Een goede samenwerking met een klant is natuurlijk altijd belangrijk, maar als je al lang met elkaar samen werkt helemaal.
Zo moeten beide partijen openstaan voor verandering/vernieuwing, met Tilly’s/TCi werkt dat heel goed. We kennen elkaar ook al ‘a lifetime’ en hebben aan een half woord genoeg. Ik denk dan ook dat we nog heel veel leuke creatieve layouts zullen maken samen.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

SSL certificaat en https

Als je op beveiligde websites komt zie je een groen slotje. Dat wekt vertrouwen. Waar beveiligde sites eerst nog een uitzondering waren, is het nu al heel normaal. Zeker nu de AVG van toepassing zal zijn vind ik het een must je website veilig te maken. Dat vindt Google ook, dus met een een beveiligde site kom je hoger in de ranking bij Google.
Een beveiligde https verbinding met een SSL certificaat versleutelt alle informatie die heen en weer gaat tussen de browser van de bezoeker van een website en de server waar die website gehost wordt. Daardoor kan de informatie onderweg niet onderschept worden. Het is daarom van belang dat je voor een hosting provider kiest die een SSL certificaat aanbiedt.

De site van VisualXXPression is natuurlijk overgezet naar een beveiligde verbinding, omdat ik veiligheid belangrijk vind.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.

Inspiratie

Zittend in de namiddagzon blader ik in een tijdschrift. Als tijdschriftenvormgever zie ik niet alleen de foto’s, ik zie vooral typografie. Spelende letters die samen een tekst vormen. Kapitalen en onderkasten die elkaar afwisselen in de layout. Ik scheur een pagina die me raakt uit het tijdschrift, dat doe ik nog 2 keer. Ik voel mijn vingers jeuken en er zit niets anders op dan het tijdschrift weg te leggen, uit mijn luie stoel te komen en samen met mijn cola naar binnen te gaan en achter mijn MacBook plaats te nemen.

Ik ben bezig met een nieuwe website voor AnimalDent en de typografische inspiratie die ik net heb opgedaan breng ik tot leven. Ook mijn eigen website vul ik aan met een typografisch beeld.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.