google search console

Leestijd: 2 minuten

Google Search Console is een gratis webdienst van Google waarmee website-eigenaren inzicht kunnen krijgen in hoe hun website presteert in de zoekresultaten van Google. Het biedt diverse tools en rapporten die kunnen helpen bij het optimaliseren van de zichtbaarheid van een website in de zoekmachine.

Enkele functies en mogelijkheden van Google Search Console zijn onder meer:
Indexeringsstatus Het biedt informatie over welke pagina’s van een website zijn geïndexeerd door Google en of er problemen zijn met de indexering.
Zoekanalyse Het biedt gegevens over de zoekopdrachten die gebruikers hebben uitgevoerd om de website te vinden, inclusief klikken, vertoningen, click-through rates (CTR), en de gemiddelde positie in de zoekresultaten.
Sitemap-indiening Website-eigenaren kunnen een sitemap van hun website indienen bij Google Search Console om de indexering te verbeteren en ervoor te zorgen dat alle pagina’s worden gecrawld.
URL-inspectie Hiermee kunnen website-eigenaren individuele URL’s inspecteren om te zien of ze zijn geïndexeerd door Google, wanneer ze voor het laatst zijn gecrawld, en of er problemen zijn met de indexering.
Mobile Usability Het controleert de mobiele bruikbaarheid van een website en identificeert eventuele problemen die gebruikerservaring op mobiele apparaten kunnen beïnvloeden.
Beveiligingsproblemen Het waarschuwt website-eigenaren voor beveiligingsproblemen op hun website, zoals malware-infecties of gehackte content.

Het gebruik van Google Search Console is essentieel voor website-eigenaren die hun website willen optimaliseren voor zoekmachines en de prestaties ervan willen verbeteren in de zoekresultaten van Google. Het biedt waardevolle inzichten en feedback die kunnen helpen bij het identificeren en oplossen van problemen die de zichtbaarheid van een website kunnen beïnvloeden.

 

Tijd voor een (nieuwe) website? Neem dan contact op en ondek wat VisualXXPression voor je kan betekenen.

Lees ook de blog Geen cookies meer?  of de blog AVG

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.