Leestijd: 2 minuten

da Vinci

Met stip een van de leukste dingen in mijn leven is mijn paard mr. da Vinci de Peru. da Vinci is een Appalousa van 1.75 mtr. Hij heeft een prachtige naam maar iedereen noemt hem Stip. Niet heel vreemd want hij is wit met zwarte stippen. Hij is bloedknap, groot, super lief, inteligent en behoorlijk eigenwijs. Hij heeft wel echt een eigen mening. Moet hij iets doen waar hij geen zin in heeft dan vindt hij daar wat van…

Eigenzinnig

Dat eigenzinnige maakt het eigenlijk ook wel leuk. Het is hard werken om hem te overtuigen om een dressuuroefening toch te doen, hij geeft zich echt niet zo maar gewonnen. Maar juist daardoor leer ik zo veel van da Vinci. Ik onderschat daarnaast ook niet dat hij sommige dingen gewoon echt moeilijk vindt, hij wordt dressuurmatig getraind en dat spreekt bepaalde spieren aan. Dat vindt meneer lastig en probeert daar dan onder uit te komen. Maar stiekem kan hij het eigelijk best.

Management

Uiteraard help ik da Vinci om zijn lijf goed te gebruiken; hij gaat naar de aquatrainer, wordt getraind aan de dubbele longe en iedere drie maanden loopt de osteopaat hem helemaal na en waar nodig maakt zij hem los, één keer per maand hebben we les in ‘werk aan de hand’ en twee keer per week lessen we onder het zadel. Ik heb een mooi zadel aan laten meten waaronder hij goed kan bewegen en uiteraard gaat hij netjes naar de tandarts en de hoefsmid. Mijn grote vriend wordt dus goed onderhouden.

Accomodatie

K&L Stables, de pensionstal waar we staan, biedt van alles aan om ruiter en paard zo goed mogelijk te voorzien van alle gemakken. Met twee binnenrijbanen, een buitenrijbaan, drie longeerkralen -waarvan een overdekt, twee stapmolens, aquatrainer en laserbehandelingen, weidegang en voldoende zandpaddocks kan ik alle kanten op met mijn paard.

Paardenleven

Ik kan me geen leven voorstellen zonder paard, ik heb dan ook al sinds 1995 paarden, Stip is mijn 4e paard (ik tel mijn pony die ik als maatje voor paard nummer 2 kocht uiteraard mee). Het is echt mijn way of life. Ik zou niet anders willen dan dit paardenleven.

 

 


Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.