designer bags

Leestijd: 2 minuten

Ik heb niet te veel tassen, ik heb te weinig kastruimte” is iets wat veel vrouwen zullen herkennen. Een Walk In Closet met genoeg ruimte voor je kleding, schoenen en designerbags: dé ultieme droom.
Ik ben dól op mooie tassen en natuurlijk op de bijbehorende ‘small leather goods’, zoals bij elke tas een bijpassende wallet. Het gaat mij bij een goede tas om de vormgeving/design, de uitstraling, het materiaal en vooral het gevoel dat designerbags  je kunnen geven. Een goede designer tas complementeert je outfit.
Grote tote bags vind ik fijn maar steeds vaker draag ik ook een kleiner tasje of een clutch. De kleuren zwart, cognac of poeder roze zijn veruit populair en toch doet een tas in een uitgesproken kleur het ook heel goed. Maar ook hier weer draait voor mij alles om vormgeving, kleur en uitstraling: een goed geheel.
Hoewel ik heel zuinig ben op mijn tassen houd ik van tas die ‘leeft’, waardoor ik van een pre loved exemplaar ook heel blij word. Maar ik heb dan ook een echte tassentic .

Een designertas verwijst naar een tas die is ontworpen door een bekende modeontwerper of een luxe modemerk. Deze tassen zijn vaak herkenbaar aan hun hoogwaardige materialen, vakmanschap, merklogo’s en innovatieve ontwerpen.
Wat mij betreft zijn onderstaande tassen het meest iconisch:
Hermès Beroemd om hun Birkin- en Kelly-tassen, handgemaakt van luxe materialen zoals krokodillenleer en vaak vergezeld van aanzienlijke wachtlijsten.
Louis Vuitton
Bekend om hun monogram canvas en leren tassen, evenals hun iconische LV-logo.
Chanel Beroemd om tijdloze ontwerpen, zoals de Chanel 2.55 flap bag, en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Heel stiekem zou ik best eens zo een waanzinnige tas willen ontwerpen…

Lees ook mijn blog Citytrips

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.