Leestijd: 2 minuten

Ik kijk naar ‘Dit Is Alles’, een special over Doe Maar. Als een van de eerste fans (nog van voor Henny Vrienten) bekijk ik deze special natuurlijk met veel plezier.
De kleuren roze en groen voerde de boventoon bij Doe Maar. Het was dan ook niet echt toevallig dat mijn tiener slaapkamer he-le-maal roze was. Roze is nog steeds mijn lievelingskleur en ik vind het altijd lekker om een ontwerp te maken waar roze in past.
Ik verslond alle pop tijdschriften waar ‘mijn’ band in stond. Het was toen voor het eerst dat ik bedacht dat het wel heel ‘gaaf’ zou zijn om tijdschriften te maken. Later, na mijn studie aan de Kunstacademie, ben ik per toeval tijdschriften vormgever geworden. Doe Maar was niet meer toen ik designer werd, dus nooit heb ik iets over hun kunnen vormgeven of ontwerpen. Jammer. Dan maar een blog op mijn website wijden aan dé beste band die Nederland ooit had.

Doe Maar was een Nederlandse popband die in 1978 werd opgericht. De band was vooral actief in de jaren ’80 en wordt beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijke Nederlandse bands. De muziek wordt gekenmerkt door een mix van ska, pop, reggae en new wave.

Doe Maar bestond uit:
Henny Vrienten: Zang en basgitaar.
Ernst Jansz: Toetsen en zang.
Jan Hendriks: Gitaar.
Jan Pijnenburg: Drums.

Eind november ga ik nog één keer, samen met mijn vader, naar Doe Maar. En weer denk ik: wat zou het ‘gaaf’ zijn om bijvoorbeeld de posters voor dit concert te maken. Wie weet, ooit.

Er verandert Nix

Note: Dit Blog is van 9 juli 2018, helaas is er toch veel veranderd want 25 april 2022 overleed Henny Vrienten.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.