Inspiratie

Leestijd: < 1 minute

Zittend in de namiddagzon blader ik in een tijdschrift. Als tijdschriftenvormgever zie ik niet alleen de foto’s, ik zie vooral typografie. Spelende letters die samen een tekst vormen. Kapitalen en onderkasten die elkaar afwisselen in de layout. Ik scheur een pagina die me raakt uit het tijdschrift, dat doe ik nog 2 keer. Ik voel mijn vingers jeuken en er zit niets anders op dan het tijdschrift weg te leggen, uit mijn luie stoel te komen en samen met mijn cola naar binnen te gaan en achter mijn MacBook plaats te nemen, vol inspiratie.

Ik ben bezig met een nieuwe website voor AnimalDent en de typografische inspiratie die ik net heb opgedaan breng ik tot leven. Ook mijn eigen website vul ik aan met een typografisch beeld.

Zo zag ik van de week een zadelhoes, grijs met knal oranje, een prachtige combinatie. Ik moest daar natuurlijk een foto van maken, en ooit komt deze kleuren combinatie terug in een ontwerp. Want ik heb een inspiratiemap op mijn Macbook en daar zitten kleuren en vromen in die ik ergens ben tegen gekomen en me raakte.

Lees ook mijn blog Inspiratie

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.