Oude liefde

Leestijd: 2 minuten

Brocante

Oude liefde roest niet, hoewel ik best van een beetje van roest houd. Of van afbladderende verf. Sterker nog, ik ben dól op doorleefde spullen en meubels. Meubels en accessoires met een verhaal. Meubels met het design van toen en een sobere uitstraling, mooi door hun eenvoud.

Net als met mijn ontwerpen, wil ik graag dat mijn inrichting klopt, vorm en stijl moeten op elkaar aansluiten. Ik heb niet voor niets een opleiding etaleren gedaan, stylen vind ik heerlijk.

Waar ik met mijn werk kies voor design en vormgeving van nu, mag het in mijn interier soms oud en gebruikt zijn, doorleefd. Waar in een grafisch ontwerp het product de kleur ‘bepaalt’, is het in huis de kleur wit dat de boventoon voert, hier en daar een kleur accent maar altijd subtiel.
In mijn huis gaan modern/strak hand in hand met doorleefd brocante. Het versterkt elkaar.


Oude liefde

Als kind al hield ik van oude spullen en dat is niet veranderd. Daarom ook dat ik een oude liefde oppak en weer brocante ga inkopen en verkopen. Brocante Exclusive zoekt voor u meubels en kleine items met geschiedenis die écht een verhaal vertellen.

Ik kan uren op een brocante markt zoeken naar net dat item waar ik helemaal gelukkig van word. Als ik er zo blij van word dat ik het zelf wil hebben, weet ik dat het juiste exemplaar gevonden is.

Brocante is een Franse term die wordt gebruikt om te verwijzen naar tweedehands of antieke voorwerpen, meubels, decoratieve items en curiosa. Het wordt vaak gebruikt om een bepaalde stijl van tweedehands goederen aan te duiden, meestal items die niet strikt antiek zijn, maar wel een charmante, vintage uitstraling hebben.

In tegenstelling tot antiek, dat meestal verwijst naar objecten die minstens 100 jaar oud zijn, kunnen brocante items variëren in leeftijd. Ze kunnen echter de esthetiek hebben van oude, nostalgische stukken en vaak worden ze gekenmerkt door hun doorleefde uiterlijk.

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.