winter seizoen

Leestijd: 2 minuten

Wat begon met een foto op marktplaats waar ik op slag verliefd werd op haar koppie gaat morgen eindigen.
Sarika, mijn prinses, na 12 jaar ga ik haar moeten loslaten.

Sarika, geboren in Hongarije werd als pup uit een auto geschopt en opzettelijk overreden waardoor van haar rechter voorpootje voor een stuk verloren ging en werd de rest verbrijzeld. Ze kwam met 2,5 jaar naar Nederland en bij ons wonen. Bizar hoe goed een hond op 3 pootjes zich kan redden. Zo hard als die hond kon rennen, door de vaart die ze had regelmatig over de kop sloeg en gewoon door rende

 

12 jaar Sarika

12 jaar heb ik van haar mogen genieten. Van haar vrolijke, intens lieve karakter, van haar eigenwijze koppie als ze niet van plan was te luisteren. Bizar hoe zij direct diep in mijn hart zat. 

Ze was gek op water. Dan plofte ze er in en ging koppie onder om vervolgens volmaakt tevreden naar je te kijken als of ze zei “zo, ik ben nat, heerlijk”.

Sarika was altijd blij en vond iedereen leuk, ze kwam ook altijd vrolijk naar iedereen toe. Sarika had zo veel liefde in zich en was daar heel gul mee.
Ze was een hele makkelijke en dankbare hond en voor ons was het geen probleem dat ze een stompje had. We hebben haar nooit als een invallide hond behandeld. 

De laatste jaren reed ik haar in haar bolderkar (de prinses in haar koets) naar het gras, waar ze heerlijk rond scharrelde. Haar lijfje was vergroeid en haar ene voorpoot was volledig krom. En haar stomp raakte nu vaak de grond en als ze veel op een harde ondergrond liep schaafde haar stompje open. Haar koets was een ideale oplossing omdat ze zo alleen nog op het gras liep. Sarika was nog steeds even blij en genoot nog steeds van haar wandelingetjes. Weer of geen weer Sarika vond alles leuk.

Maar nu is het op. Haar lijfje redt het niet meer. Ze glijdt in huis uit en valt daardoor. Ze raakt daarvan in paniek waardoor ze juist meer gaat glijden. Kleden zorgen er voor dat ze meer grip heeft en minder glijdt. Maar het is klaar, het is ‘goed’ zo.
Ik ga haar na morgen zo vreselijk missen, na 12 jaar dat ze in mijn leven hoorde. Ze zal voor altijd bij me horen.

We gaan onze laatste avond in samen, ons laatste rondje grasveld. De laatse lekkere hapjes (vanavond verwen ik haar extra). De aller laatste knuffels, onze laatste ….

Dag lieve lieve Saar, mijn Hongaarse prinses. Dank je voor 12 mooie en blije jaren. Jij zal altijd voortleven in mijn hart.

 

Lees ook mijn blog Zomer

 


Deze hond kon de wereld een beetje mooier maken.