SSL

Leestijd: 2 minuten

Als je op beveiligde websites komt zie je een groen slotje. Dat wekt vertrouwen. Waar beveiligde sites een paar jaar terug nog een uitzondering waren, is het nu al heel normaal. Zeker nu de AVG van toepassing zal zijn vind ik het een must je website veilig te maken. Dat vindt Google ook, dus met een een beveiligde site kom je hoger in de ranking bij Google.
Een beveiligde HTTPS verbinding met een SSL certificaat versleutelt alle informatie die heen en weer gaat tussen de browser van de bezoeker van een website en de server waar die website gehost wordt. Dit is vooral belangrijk bij het overdragen van gevoelige informatie. Zoals inloggegevens, creditcardnummers en persoonlijke gegevens. Omdat SSL ervoor zorgt dat deze informatie veilig wordt verstuurd en niet door kwaadwillenden kan worden onderschept. Het is daarom van belang dat je voor een hosting provider kiest die een SSL certificaat aanbiedt.

 

HTTPS

HTTP staat voor Hypertext Transfer Protocol en vormt de basis voor gegevenscommunicatie op het World Wide Web. Wanneer je ‘https’ in een URL ziet, geeft dit aan dat de website gebruikmaakt van een beveiligde versie van HTTP. Bekend als HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure).

HTTPS is een combinatie van HTTP en een beveiligingsprotocol genaamd SSL/TLS (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security). Deze combinatie zorgt voor een beveiligde en versleutelde verbinding tussen de webbrowser van de gebruiker en de server van de website. Hierdoor blijven de overgedragen gegevens tussen de gebruiker en de website privé. En kunnen ze niet eenvoudig worden onderschept of gemanipuleerd door derden.

Samengevat is ‘https’ dus een protocol dat wordt gebruikt voor beveiligde communicatie over een computernetwerk, vaak geassocieerd met veilig browsen op internet.

SSL

SSL staat voor ‘Secure Sockets Layer,’ Het is een protocol dat wordt gebruikt voor het beveiligen van gegevenscommunicatie op het internet. Dit zorgt voor een versleutelde verbinding tussen een webbrowser en een webserver. Waardoor de vertrouwelijkheid en integriteit van de overgedragen gegevens worden gewaarborgd.

De sites van VisualXXPression zijn natuurlijk beveiligde verbindingen, omdat ik veiligheid belangrijk vind.

Lees ook mijn blog over CMS

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.