winter seizoen

Leestijd: 2 minuten

“Kom een weekje langs bij ons in Marbella” zei mijn vader. “Een weekje naar de zon”. En dat is wat ik ga doen, een weekje de kou achter laten en me laten opwarmen tijdens een weekje zon.

Vliegen

Voor het eerst in mijn leven ga ik alleen vliegen, en stiekem vind ik dat best een beetje spannend. Natuurlijk weet ik hoe het een en ander gaat. Maar ben ik wel op tijd op Schiphol en bij de gate. En het is natuurlijk ook wel ongezellig, zo heel vroeg op de dag op Schiphol rondhangen en tijdens de vlucht, zo in mijn uppie.

Malaga

Ik vlieg op Malaga, in de aankomsthal staat er een taxidriver op me te wachten met een bordje “Ms. Shirley-Ann Sikkens”, om me naar de bestemming in Marbella te brengen. Hoe luxe is dat!

Update:
Mijn reis is prima gegaan, een vriendin heeft mij naar Schiphol gebracht waar ik om 03.50 moest inchecken Gister ben ik aan gekomen in Marbella. Het appartement waar mijn vader en zijn vrouw verblijven ligt zo dicht aan zee dat ik 24/7 de zee af en aan hoor rollen, ik houd van dat geluid, het is zo rustgevend. We hebben een heerlijke paella gegeten en over de boulevard gelopen.


Genalguacil

We hebben een tocht gemaakt naar Genalguacil. Dit witte dorp is te vinden in de bergen van Andalusië. Overal in het dorp kom je prachtige grote en kleine kunstwerken tegen. Ieder jaar wordt in het dorp het kunstfestival; ‘Los Encuentros de Arte del Valle del Genal’ gehouden. Ieder jaar wordt er tijdens dit festival weer een nieuw kunstwerk in het dorp geplaatst. Heel bijzonder.

Update 2:
Mijn weekje is bijna ten einde. Ik heb echt een prachtige week qua weer, 20/21 graden dus ik heb zelfs even in de zon gelegen. Iedere ochtend gaan mijn vaders vrouw en ik even zwemmen, mijn vader zet dan het ontbijt klaar. Daarna bekijken we wat we gaan doen die dag. Naast het bezoek aan Genalguacil zijn we verder in Marbella gebleven. Zo hebben we wijn geronken op het Plaza Naranjos, een schattig pleintje met sinsasappelbomen, waar de sinsasappels naast je van de bomen vielen. Het oude dorp Marbella is heel knus en gezellig. We hebben inktvis en visjes gegeten aan het strand en met een coctail genoten van een zonsondergang. De zonsondergangen zijn hier echt prachtig.

Weer thuis

Inmiddels ben ik weer thuis, mijn zoon en zijn vriendin kwamen me van Schiphol ophalen. Ik heb een heerlijke week gehad, lekker uitgerus en genoten van het gezelschap, Marbelle en de zon. En ik heb zelfs een kleurtje 🙂

Lees ook mijn blog Zomer

 


Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.