banner

Leestijd: 2 minuten

Wat is een Banner?

Een banner verwijst naar een grafisch element dat wordt gebruikt voor reclamedoeleinden op websites, sociale media, mobiele apps of andere digitale platforms. Het is vaak een visuele advertentie die bedrijven, producten, services of specifieke inhoud promoot. Banners kunnen verschillende formaten en ontwerpen hebben, maar ze worden over het algemeen gekenmerkt door hun opvallende visuele elementen en het vermogen om de aandacht van gebruikers te trekken.

Enkele kenmerken van banners zijn:
Afbeeldingen en Teks Banners bevatten vaak afbeeldingen, tekst, logo’s en andere visuele elementen om de boodschap van de advertentie over te brengen.
Hyperlinks Banners zijn meestal interactief en bevatten hyperlinks die gebruikers naar de relevante bestemmingspagina leiden wanneer erop wordt geklikt.
Verschillende Formaten Banners kunnen verschillende formaten hebben, waaronder leaderboard, skyscraper, rectangle, en meer, afhankelijk van de plaatsing op de website of het platform.
Animatie Sommige banners kunnen animaties bevatten om extra aandacht te trekken. Dit kan eenvoudige bewegingen, overgangen of zelfs complexere animaties omvatten.
Call-to-Action (CTA) Een effectieve banner bevat vaak een duidelijke ‘call-to-action’ (oproep tot actie) die gebruikers aanspoort tot een specifieke handeling, zoals het klikken op de banner om meer informatie te krijgen of een product te kopen.

Banners worden gebruikt als een populaire vorm van online adverteren vanwege hun vermogen om snel de aandacht van gebruikers te trekken en hen door te leiden naar de inhoud of aanbiedingen van de adverteerder. Ze kunnen worden ingezet op verschillende online platforms en zijn een integraal onderdeel van digitale marketingstrategieën.

Waar komen we banners tegen

Enkele voorbeelden van bekende social media waar banners in verschillende digitale omgevingen zijn gebruikt:
Google AdWords Banners Google AdWords (nu Google Ads) toont banners in het Display Netwerk. Deze kunnen verschijnen op verschillende websites en zijn gericht op gebruikers op basis van hun interesses en zoekgedrag.
Facebook Ad Banners Facebook toont advertenties in de vorm van banners in de nieuwstijdlijn van gebruikers. Deze advertenties kunnen afbeeldingen, tekst en een call-to-action bevatten.
YouTube Banners Advertenties op YouTube kunnen zowel in-streamvideoadvertenties als banners zijn die naast video’s worden weergegeven. Deze banners kunnen dienen als aandachtstrekkers voor aanvullende informatie.
Banneradvertenties op Websites Veel websites tonen banneradvertenties bovenaan, onderaan of aan de zijkanten van de pagina. Deze banners kunnen afkomstig zijn van verschillende adverteerders en hebben verschillende formaten.
Mobiele App Banners Binnen mobiele apps kunnen banners verschijnen als advertenties tussen app-inhoud. Deze kunnen de gebruiker doorverwijzen naar app-winkels, websites of andere bestemmingen.

Tijd voor een (nieuwe) website? Neem dan contact op en ondek wat VisualXXPression voor je kan betekenen.

Lees ook de blog CMS

 

Als designer wil je de wereld een beetje mooier maken.